Här hittar du fotoalbum från Business & Pleasure 2017!

Olof Röhlander, Anneli Pompe, Ashkan Fardost, Stefan Odelberg

Olof Röhlander, Anneli Pompe, Ashkan Fardost, Stefan Odelberg


Välkommen till två dagars utbildning och insikt inom effektivitet, kommunikation och kundservice, allt presenterat med stort mått av inspiration, kompetens, humor och omtanke.

Välkommen till vår sista Business & Pleasure!

Är det här du?
Dina arbetsområden är t ex administration, projektledning, kundservice, samordning och kommunikation. Du vill få aktuell och inspirerande kunskap och en rejäl dos energi.

Det här får du: Kloka och spännande synvinklar, konkreta redskap för effektivitet och välmående, energi och kraft, presenterat av några Sveriges mest kompetenta personligheter, var och en specialist på sitt område. Möjlighet finns att ställa frågor till dessa intressanta och kunniga personer, särskilt som de stannar kvar en stund efter sitt framträdande och dricker kaffe, alternativt äter lunch eller middag tillsammans med oss.

Två dagar, begränsat deltagarantal och avskedsföreställning
I dagens snabba värld är det otroligt viktigt att hinna landa och processa all information för att det ska ge maximal effekt. Vi rekommenderar att du bor kvar för att hinna smälta och reflektera samt njuta av Business & Pleasure i sin helhet. Vi har begränsat antalet platser, så boka din plats redan nu! Särskilt som det här är sista och enda gången, vi gör det här. The times they are A changin´!

Det här händer bara en gång och aldrig mer!
Vi skapar Business & Pleasure som ett utbildningsprogram vi själva känner att vi behöver just detta år. Det är som en levande installation, det händer bara en endaste gång. Välkommen att delta i ett unikt forum fyllt av kunskap, hälsosamheter, nytänkande och energi.

Vi har färgmarkerat de olika inslagen:

  • Gult är energi
  • Grönt är hälsosamheter
  • Blått är kunskap
  • Rött är nytänkande

Program 8 maj

08.30 – 09.00 Morgonkaffe, mingel och registrering

09.00 – 09.30 Varmt välkomna till 2017 års version av Mercuris Utvecklingsdagar Business & Pleasure!

09.30 – 10.20  Internet Of Things IOT, Artificiell Intelligence AI och alla andra nya företeelser
Vi går rakt in i vår osannolikt spännande digitaliserade nutid. TED-föreläsaren,
SVT´s framtidsspanare, keynote speaker, Dr. Ashkan Fardost forskar om hur teknologi och digitalisering påverkar olika branscher, samhälle och mänskligt beteende. Bland annat ingår han i ett projekt där man kopplar upp renarna i Jämtland till internet för att ta hand om dem mycket mer effektivt. Ashkan kommer att hjälpa oss med hur vi kan ta tillvara den typen av teknik och andra kringliggande teknologier i våra jobb.

10.20 – 10.45 Paus

10.45 – 12.15 Njutarbeta – Konsten att njuta av livet och få saker gjorda
( Business & Pleasure 😉 )

Att leva och arbeta under ständig stress i en teknikstyrd värld kräver att vi hittar in i att ”njutarbeta”, det nya framgångsordet, enligt Olof Röhlander. Han är licensierad mental tränare, författare, en av Sveriges mest uppskattade talare och ger ut ett veckobrev till 110 000 prenumeranter varje måndag morgon. Olof kommer att ge oss sina verktyg för DNA – Det Nya Arbetssättet, där humor som problemlösningsmetod är ett av många teman i att Njutarbeta. Med tanke på vad han hinner med verkar han vara en mästare på det!

Anneli Pompe hos Mercuri Kongress

Anneli Pompe fridyker

12.15 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.45 Att blanda högt och lågt Annelie Pompe, svensk mästare och världsmästare x 2 i fridykning och bergsbestigare berättar om hur man gör det man egentligen absolut inte trodde man kunde göra. Hon har bestigit De sju topparna, det högsta berget på varje kontinent. Luta er tillbaka och njut, dels av en fantastisk historia och dels av såväl kloka som användbara tips man kan ha nytta av både när det kör ihop sig och för att orka lite till. Annelie har t ex lovat att dela med sig av sin bästa andningsövning.

14.45 – 15.30 Aktuellt Innehållet kommer vi att presentera längre fram under våren 2017.

Annika R Malmberg

15.30 – 16.00 Paus

16.00 – 17.30 Vem är du, vem är din kollega, vem är din kund, vem är din chef och hur du kan vara än mer professionell och inspirerande när du möter dem?
Annika R Malmberg levandegör hur vi alla kan påverka våra relationer genom högre grad av insikt om vilken person vi just möter och vilka vi själva är. Konkreta tips och råd om klassiska fallgropar och framgångsrecept. Annika har erfarenhet som ingen annan av effektiv kund-kommunikation och försäljning.

17.30 – 19.00 Tid för reflektion eller erfarenhetsutbyte

Alexander Bard

19.00 – 22.30 Middag med underhållning

Program 9 maj

08.30 – 09.45 Revolution Eftersom det här är vår sista Business & Pleasure så vill vi se in i framtiden med den person som alltid har varit klok nog att förutse vad som komma skall, att hoppa av och hoppa på, allt i rätt tid. Så till er, från oss, här kommer en, artist, skivbolagsproducent, jurymedlem i Idol, författare, internationell talare och sist men inte minst, filosof, nämligen Alexander Bard.
Vad Alexander kommer att säga i maj 2017, vet man inte riktigt, vilket gör det dubbelt spännande.
09.45 – 10.15 Paus
Tobias Karlsson

Tobias Karlsson

10.15 – 11.30 En dans på rosor Under flera år har vi blivit tipsade om den fantastiske Tobias Karlsson, och nu är det äntligen dags att presentera honom. Denna framgångsrika dansare tar oss med på en berörande resa. Det skulle kunna heta Ingen dans på rosor, om inte Tobias, varit den han är.

11.30 – 11.40 Paus

11.40 – 12.20 Retorik a la Stefan Odelberg
Att lyckas beröra, framföra sina idéer, för att få folk att lyssna blir svårare och svårare när de flesta är mer intresserade av vad som händer i sin telefon.

Stefan Odelberg hos Mercuri Kongress

Stefan Odelberg

Stefan Odelberg, artist, magiker, stå-uppare har tagit fram sina bästa retoriktips. När Stefan utbildade sig till magiker insåg han att han var för dålig på att trolla så han behövde helt enkelt distrahera publiken så att den inte såg alla tabbar, uppenbarligen en bra skola.

12.20 – 12.30 Avslutning

12.30 – 13.30 Gemensam lunch

Mercuris-utvecklingsdagar

Annika R Malmberg, Tobias Karlsson, Aktuell gäst, Courtyard Marriott Stockholm

Med reservation för eventuella ändringar.

Ladda hem programmet som PDF!

Här hittar du fotoalbum från Business & Pleasure 2017!