Sedan 1989 arbetar vi med kompetensutveckling för dig som arbetar som assistent, koordinator, chef, projektledare, växelansvarig, telefonist, receptionist, eller på något sätt arbetar med kundservice.

De figursydda utvecklingsprogram vi jobbar med handlar om kundservice, effektivitet och personlig utveckling.

En gång om året anordnar vi det, vi ser som årets höjdpunkt, Mercuris utvecklingsdagar: Business & Pleasure – Kraft och kunskap. Här samlar vi all vår erfarenhet och skapar varje vår, ett speciellt forum fyllt av kunskap, inspiration och utveckling med några av Sveriges mest intressanta och aktuella personer.

Vi ser det som en installation, det händer bara en endaste gång!

Colin Moon har givit oss förtroendet att ge ut hans böcker och vi förmedlar honom såväl som några andra talare.

Det har också alltid varit och är vår filosofi att vi utvecklas mer, är mer effektiva och har lättare att lära om det är roligt. Vi sätter en ära i att  ständigt försöka leva som vi lär:)  dvs att kundservice, effektivitet och utveckling står i fokus!

Du är så välkommen till oss!

Här kan du möta oss som arbetar på Mercuri Kongress!

Maggan Lindgren Business & Pleasure 2015Maggan Lindgren

Jag är kundansvarig på Mercuri Kongress! Dessutom deltar jag i utvecklingen av våra öppna och interna utbildningar.

Business & Pleasure / Mercuris utvecklingsdagar började vi med 1989 och dom blev en succé. Nu efter 29 år kommer vi ha en grand final 8-9 maj 2017!! Man ska ju sluta när man är på topp:-).

Framåt kommer vi satsa på kommunikation och service, internt liksom externt.  En dag på det här kontoret, såväl som på alla andra arbetsplatser, innebär många olika sysslor;-)

Ofta är det mig du får prata med när du tar kontakt med oss. Ser fram emot att få rekommendera den utveckling som passar just dig.

maggan@mercuri-kongress.se


Birgitta Jansson

Birgitta-Jansson-2011-presJag började jobba med Mercuri Kongress 2004 och jag  utbildar/föreläser i personlig kompetensutveckling, coaching, servicemannaskap och teambuilding.
Att bidra till ökad motivation, glädje, och kunskap hos medarbetare, vilket i sin tur  leder till större framgång är ett privilegium!
Jag brinner  för att skapa inspirerande, utvecklande och lärorika möten mellan människor.

birgitta@mercuri-kongress.se


Colin Moon

Colin-Moon-talare-moderator-konferencier-2015Jag har arbetat med Mercuri Kongress under många år i olika skepnader. Jag har t ex varit konferencier under kongressdagarna och dyker ibland upp som talare under Business & Pleasure.

Jag föreläser flitigt om interkulturell förståelse i hela Europa på företag och institutioner och genomför många internuppdrag på temat internationell kommunikation. Efter 20 år i Sverige har jag lärt mig uppskatta det mesta här. Jag gillar den svenska fikapausen och jag är väldigt förtjust i Isterband. Mitt motto genom livet har varit ’I am because I do’. Jag bor i vackra Stockholm, och har också skaffat mig en liten röd stuga på landet.

Are Swedes really that normal? Läs mer här

Hör av dig till Ingegerd@mercuri-kongress.se om du vill boka mig som talare eller läs mer på Colin Moon – talare / utbildare


Ingegerd Hedberg

Ingegerd Hedberg

Jag var med och startade Mercuri Kongress 1989. Sedan dess har vi specialiserat oss på kompetensutveckling för administration, kundservice och support. Vår Business & Pleasure förenar personlig utveckling, omvärldsorientering och affärskunskap med energi och glädje och har en speciell plats i mitt hjärta.

Som utbildningskonsult är jag absolut bäst på att genomföra utbildningar med inriktning på Säljande och Inspirerande kundbemötande. Under 30 år har jag träffat tusentals härliga deltagare och bidragit med tips, råd och energi för att orka vara på tå 24/7. Jag kan lova att anlitar ni Mercuri Kongress så blir det en utbildning med Det Lilla Extra.

ingegerd@mercuri-kongress.se


Bosse Brännerud

14265095_10154137114947293_4497229511990965216_nBosse har arbetat som reseledare och från det han var 25 år som platschef, stationschef, hotellchef, hotelldirektör, chef i ett flygbolag, chef i byggbolag, nöjeschef, chef för all verksamhet ombord på Stena Line, projektledare i reklambyrå och chef för ett stort konsert och kongresshus.

Som konsult har han skapat bättre ledarskap och service i såväl  börsbolag och restaurangkedjor, som färjerederier och landsting. Bosse utbildar i service, ledarskap och att bygga starka lag. Han springer alltid Göteborgsvarvet, åker skidor, spelar och skriver musik. Han har skrivit boken ”Service på riktigt”.

bosse@mercuri-kongress.se


Ulf Nordén

Ulf NordénJag har jobbat som jurist och sedan mitten av 80-talet med processförbättringar i olika chefsbefattningar främst inom finanssektorn.

Under flera år jobbade jag inom General Electric där jag fick lära mig att arbeta med Six Sigma och Lean. Sedan 2002 driver jag mitt eget utbildningsföretag där jag lär ut processförbättringsmetoder och projektledning.

Jag är bäst på effektivitet, projektledning och kommunikation vilket är otroligt intressanta områden och som handlar om att ständigt orka förfina både sig själv och sitt arbete.

info@mercuri-kongress.se


Carita af Ekenstam

Carita-af-Ekenstam-2011-presJag var med på den första kongressen 1989 och har haft förmånen att följa de flesta kongresserna sedan dess. I mitt arbete som utbildningskonsult är det fantastiskt att under 2 dagar få träffa så många spännande människor och få inspiration att både tänka och handla på ett nytt sätt.

Som utbildare är min starkaste drivkraft att få människor att växa, vare sig det handlar om att lära sig tex en konkret projektmodell, eller att öka insikten om sig själv och sina medmänniskor. Kunskap och kompetens är viktigt för såväl effektivitet som självkänsla och att få bidra till andras utveckling är en ynnest.

carita@mercuri-kongress.se


Sheila Reed

För ganska många år sedan lämnade jag Oxford, för Stockholm. Här har jag stannat och trivs mycket bra. När jag lär ut engelska är min ambition att få dig som känner dig osäker att bli säker och bekväm i din engelska konversation.

Jag har förstås stor erfarenhet av engelsk kommunikation och gedigen erfarenhet av många olika affärsområden t ex finans, logistic, riksdag, detaljhandel, läkemedel, och IT.

Att göra bra engelska lathundar för olika företag är en verksamhet vi gör mer och mer av på Mercuri Kongress.

info@mercuri-kongress.se


Jan Winstedt

Jan WnistedtJag har ett nära samarbete med Mercuri-Kongress sedan 2010. Att få vara en del av deras utbud är ett otroligt givande och inspirerande arbete. Genom Mercuri-Kongress erbjuder jag utbildningar och föreläsningar i Personlig Effektivitet och Balans24. Jag älskar mitt arbete där jag får hjälpa mina deltagare att uppnå mer, må bra utan att jobba mer och ha energi över när arbetsdagen är slut. I mina utbildningar ger jag deltagarna både verktyg och ett mindset för att lättare få kontroll över arbetsdagen, prioritera det som är viktigast och planera utifrån det. Då många dessutom ska bli ett ”papperslöst kontor” är en viktigt del i utbildningen hur man får ordning och hjälp med den digitala strukturen genom rätt verktyg.

Det ska vara enklare för individen att arbeta och nå önskade resultat tycker jag.

info@mercuri-kongress.se


Peter Rooslien

peter-rooslienUnder min tjänstemannakarriär arbetade jag huvudsakligen som ekonomichef i medelstora till stora noterade bolag. Sedan 2007 arbetar jag som konsult inom Ekonomi och Management. Jag driver också en redovisningsbyrå.

På Mercuri Kongress ansvarar jag för och undervisar i kursen ”Ekonomi för Administratörer”. Kursens intention är att ge de medarbetare som saknar ekonomisk utbildning en övergripande förståelse för ekonomiska rutiner och flöden.
Målsättningen är t ex att ge större förståelse för de ekonomiska rapporter som cirkulerar i bolag/organisationer. Varje kurs anpassas efter de deltagare som är där just då, och eftersom vi alltid har små grupper blir kursen otroligt individuellt anpassad.
Jag njuter i fulla drag av alla härliga personer jag träffar och den energi som vi alla erhåller av två intensiva dagar, fyllda av debet, credit och ekonomirapporter!

 


Frank Dandenell

Frank-DandenellJag var med och skapade den allra första hemsidan till Mercuri Kongress och sedan dess har jag stannat kvar som teknisk rådgivare och konsult inom verksamheten.
Hemsidan är fortfarande under mitt beskydd och jag är också med och håller i de tekniska trådarna vad gäller Mercuris Kongressdagar, som jag gillar extra mycket. Varje år fascineras jag av all kunskap, visdom och inspiration jag får med mig därifrån, trots att jag inte alls ingår i den tänkta målgruppen.
Privat så gillar jag all form av träning och friskvård och att äta både gott och nyttigt. Precis som jag fick lära mig på senaste kongressen: ”Ät nötter, rötter, frukt och grönt. Det som simmar, flyger och betar fritt.”
Har ni synpunkter på hemsidan och hur den fungerar kan ni kontakta mig på mejladressen nedan, så går det nog säkert att rätta till 😉

frank@mercuri-kongress.se


Lasse Axelsson

Jag samarbetar med Mercuri Kongress som lasse-axelssonföreläsare på Business & Pleasure såväl som på externa ( Personlig kompetensutveckling ) och företagsanpassade utbildningar som t ex Unik teamträning. Där kan du även se filmer på när jag jobbar.

Dessutom har jag flera gånger fått förtroendet att arrangera hela underhållningen på Business & Pleasure.
I över 20 år har jag mött företag och inspirerat med musik som verktyg. Om vi ser varandra, vågar ta plats, vågar lyckas, vågar misslyckas – så växer vi. Jag har arbetat nära stora delar av landets artistelit och t ex coachat Svenska Fotbollslandslaget med hjälp av sång.
Det är helt underbart att få se människor växa och göra det de aldrig trodde om sig själva

Vi kan väl höras,
Lasse

info@mercuri-kongress.se