kollage-business-pleasure-2015-65118-19 maj  2015

Så, då har vi gjort det för 27:e året!
Ett stort tack till er alla som medverkade till att göra årets Business & Pleasure till något alldeles speciellt, igen! 🙂

Sammanfattningsvis, alla som svarat är väldigt nöjda ( 8-10 på en 10 gradig skala) och kommer att rekommendera sina vänner och kolleger att komma nästa år.
Alla olika talare är omnämnda att just hon eller han, gjort störst intryck och givit mest. Några mer än andra, förstås!

Hasselbacken får däremot väldigt olika bedömningar, några är mycket nöjda, många tycker att det är klassiskt och att Hazeliussalen är underbar, att det är lite omodernt och några är inte nöjda med mat och eller service, särskilt inte organisationen av kaffebuffén t ex.  Å andra sidan är det många som tyckte maten var jättebra. 

Vi tar allt tillbaka till personalen, så får vi se vad som händer till nästa år! Någon tyckte att vi skulle genomföra en serviceutbildning där, ingen dum idé!

Ni har frågat efter Annas bilder, de finns här lite längre ner, likaså en kort sammanfattning och Erik Fernholm har också skickat skickat bilderna från sin föreläsning.
Några ljudspår från musiken har vi också fått med.

Om du/ni vill boka någon av talarna från i år, prata med Maggan eller Ingegerd, så ska vi se hur vi kan hjälpa till. Vissa jobbar direkt med oss, t ex Anna Dyhre.
Det är väldigt roligt att få reda på om ni kommer att ta ”hem ” någon av alla dessa härliga och kompetenta personer.

Bli gärna vän med oss på Facebook där lägger vi ut fler bilder med jämna mellanrum.
Sist men inte minst vill vi än en gång tacka för att ni bidrog med 300 armband till Star for Life, otroliga 30 000:-.

Vi ser redan nu fram emot att ses igen, den 16-17 maj 2016.

Och ring eller mejla oss när du har något på hjärtat!

Och till sist, några filmer som bonus för att minnas dessa härliga utvecklingsdagar!


Agneta Lagercrantz


Anna Stadling


Andreas Johnson


Program för Mercuris Utvecklingsdagar Business & Pleasure 18 – 19 maj 2015

Anna-Dyhre-Employer-Branding-2

Anna Dyhre

Gustaf-Josefsson-Business-Pleasure

Gustaf Josefsson

Petra-Brask-Business-Pleasure

Petra Brask

Eric-Fernholm-Business-Pleasure

Erik Fernholm

Agneta-Lagercrantz-Business-Pleasure

A. Lagercrantz

Christer-Olsson-Business-Pleasure

Christer Olsson

 

 


Mercuris-utvecklingsdagar-Business-Pleasure-2015

Business_Pleasure_2015_program_framsida_219-310I år inriktar vi oss på effektivitet, hälsa och personlig utveckling, allt presenterat med stort mått av inspiration, kompetens och humor.

Målet är att skapa ett recept för ditt välbefinnande och din effektivitet.

Sedan vi startade1989 kan man lugnt konstatera att tempot har ökat och likaså kraven på att färre ska göra mer. Numera ska vi dessutom vara ”snabb-fotade”. En av de största utmaningarna i svenskt näringsliv idag är, det vi kallar för, hälsosamheter.

Frisk personal som kommunicerar bra, har goda kunskaper, pallar för motvind och kan konsten att ta hand om sig själva både fysiskt och psykiskt, är en förutsättning för framgångsrika arbetsplatser och företag.

Business & Pleasure 2015 ger kloka och spännande synvinklar samt konkreta redskap för ökat välmående och effektivitet.

Är det här du?
Dina arbetsområden är t ex administration, projektledning, kundservice, samordning och kommunikation.

Det här får du
Inspiration och kunskap om hur du kan jobba mer effektivt, må bättre och se till att du fortsätter orka vara professionell och kompetent, samt en energi boost.
Ett unikt program med några av Sveriges mest intressanta och kunniga personer. Självklart, finns det tid och utrymme att ställa frågor där och då, särskilt som alla stannar kvar en stund efter sitt framträdande och dricker kaffe, alternativt äter lunch eller middag tillsammans med oss.

Två dagar
Vi tror att det i dagens snabba värld är otroligt viktigt att man hinner landa och processa all information för att det ska ge maximal effekt, så vi håller på i två dagar och har ett begränsat deltagarantal. Och vi rekommenderar att du bor kvar över natten för att hinna smälta och reflektera. Kika också på det trevliga priset vi fått för en övernattning på Kungliga Djurgården, särskilt om det är okej att dela rum..


Program-18-maj

09.00 – 09.30 Morgonkaffe, mingel och registrering

Anna Dyhre på Business Pleasure

Anna Dyhre

09.30 – 09.45 Välkommen
Anna Dyhre, författare, föreläsare, VD och expert på ”Employer Branding” (Att skapa attraktiva arbetsplatser) och vår uppskattade konferencier, lotsar oss genom dessa dagar med kompetens, glädje och humor.

Det är en fröjd att samarbeta med Anna, med en liten släng av, som hon själv säger ”vuxen-ADHD”, så ska det gå fort, det är roligt och alltid så klokt.

Gustaf Josefsson

Gustaf Josefsson

09.45 – 10.40 Tekniken som drivkraft – Är det verkligen vi som sitter vid ratten… Gustaf Josefsson
”Den optimala ”arbetaren” ska vara initiativrik, självgående, kreativ och flexibel. Samtidigt utvecklas och förändras marknaden med nya innovationer varje dag. Hur skall vi som människor hitta vår plats i detta virrvarr av nya prylar, idéer och trender? Vilka förändringar kommer att påverka dig och ditt företag de närmaste åren?” Gustaf har studerat kognitionsvetenskap, biomedicin, psykologi, juridik och ekonomi. Han startade sitt första företag vid 19 års ålder och har arbetat med systemutveckling, event, politik, teater och online-marknadsföring. Hans senaste projekt inkluderar vikingaskepp i öknen och flygande robotar som dansar klassisk balett.

Det är lätt att bli kär i den här grabben, han formligen strålar av entusiasm och kunskap Och man vill bara höra mer!

bp-logo-small (1)

Vad var bäst?
”Mixen av allvar och humor, de otroliga föreläsarna – där alla verkligen var bra – och så ni på Mercuri förstås. Guldstjärna till er! Även underhållningen var toppen, så mycket energi och glädje!”
Ulla Gustafsson, Nordisk Vindkraft om Business & Pleasure 2014

10.40 – 11.10 Paus

11.10 – 12.15 Healthy Business
Är tiden förbi när vi mäter tiden vi arbetar? Ska vi slopa årliga hälso-undersökningar och lägga pengarna på förebyggande åtgärder? Vilket är arbetsgivarnas ansvar i en tid av ökande sjuktal? Vad skapar friska företag och människor? Frågorna är många när Anna styr upp en het paneldiskussion med bland andra Gustaf JosefssonChrister Olsson och Petra Brask.

12.15 – 13.30  Lunch

Christer Olsson på Mercuri Kongress

Christer Ohlsson

13.30 – 14.30 Service är en känsla – inte en handling
Christer Ohlsson är en välkänd organisationskonsult med uppdrag hos bland annat IKEA och Volvo. Den här gången kommer Christer att tala om service, effektivitet och samarbete.

En våra absoluta favoritpersoner genom tiderna heter Christer Olsson. Det spelar ingen roll att vi lyssnat på Christer ett tiotal gånger, varje gång får man en ny insikt.

Agneta Lagercrantz på Mercuri Kongress

Agneta Lagercrantz

14.30 – 15.00 Självmedkänsla
Här möter du Agneta Lagercrantz, journalist (SVD i 35 år) och författare till den aktuella boken Självmedkänsla. Boken bygger på metoden ”Self-Compassion” som handlar om att hantera sin inre kritiker på ett nytt sätt.

Jag hittade Agneta via FB i år. Nu, har hon hittat nyckeln till det som så många av oss brottas med, vår inre röst som ältar och är djupt kritisk till oss själva, oavsett om det handlar om det vi gör, är, eller ser ut…

15.00 – 15.25 Kaffe

15.25 – 15.40 Musikaliskt intermezzo
Vi vilar huvudet en stund med hjälp av underbara Anna Stadling. Vid sin sida har Anna med sig pianist Stefan Nilsson och Pecka Hammarstedt på gitarr..

15.40 – 16.10 Presentationsteknik i korthet
Med Anna Dyhre. Tänk på det här nästa gång du ska göra en presentation. Du får en fin lathund som sammanfattning.

Eric Fernholm på Mercuri Kongress

Erik Fernholm

16.10 – 17.00 Vänd upp och ner på dina föreställningar!
Lyckopiller med Erik Fernholm. Erik har modet att kalla sig lyckoexpert. Hans styrka ligger i att göra den häpnadsväckande kognitiva psykologin till något vi upplever och förstår just här och nu, i den vackra Hazeliussalen. Och bäst av allt – något vi direkt kan testa.

Otroligt nog har vi haft Erik preliminärbokad i tre års tid men av olika anledningar har det inte varit möjligt förrän, just nu. Vi är extremt glada för det. Bland annat kommer vi att få en ovanligt trevlig kväll tillsammans, eftersom Erik har den där fantastiska förmågan att göra andra lyckliga!

17.00 – 18.45 Tid för promenad
på Skansen, att besöka ABBA The Museum, Gröna Lund eller mingla tillsammans. Du väljer!

18.45 Drink

19.00 – 22.30 Middag
med underhållning på Hasselbacken.

Program-19-maj

Milad Mohammadi Mercuri Kongress

Milad Mohammadi

08.30 – 09.10 På liv och död
Milad Mohammadi, jurist och statsvetare och nationalekonom (vid 22 års ålder). Han har gjort kometkarriär i talarbranschen under 2014. Om vi tror rätt kommer han att vara sommarpratare 2015. Milad vill skaka om och inspirera till mångfald och lovar att ge oss ett minne för livet.

Milad, vann Swecos Hugopris jan 2015!
Hugopriset är Swecos pris för innovativ, inspirerande och hållbar samhällsutveckling. I 30 år har vi belönat energisparande idéer och innovationer. Idag delas priset ut i tre kategorier:
Årets inspiratör delas ut till en person med idéer eller gärningar som inspirerat andra till att bidra i arbetet för hållbar samhällsutveckling.
Motivering: Milad Mohammadi tilldelas priset för att han lyckats få svenskt näringsliv att förstå social hållbarhet in action. Med sitt kompromisslösa och brinnande engagemang omsätter han sina visioner till lösningar och visar att ett Sverige där alla människor lever väl är fullt möjligt.

Så här säger Petter Stordalen om MIlad:
”Milad Mohammadi kom fram till mig med självförtroende och påstod han var den bästa föreläsaren i Skandinavien. Det händer inte ofta att någon utmanar mig på sådant sätt, så jag antog utmaningen. Han var avslutningstalare på Vinterkonferensen 2014, Skandinaviens största evenemang på Friends Arena inför tusentals chefer, och han höll sitt ord. Milad levererade det bästa och mest inspirerande talet i evenemangets historia, och han förtjänade sina fem minuter långa stående ovationer.” – Petter Stordalen, Grundare och Ordförande, Nordic Choice

Jana Söderberg på Mercuri Kongress

Jana Söderberg

09.10 – 09.50 Vad jag säger och vad du hör…
Hur många gånger har du inte sagt, ”Ja men det var ju precis det jag sa”. Men den du talat med säger, ”Näe, det har jag aldrig hört…” Jana Söderberg, terapeut, föreläsare och författare visar med enkla metoder och tankesätt hur vi kan kommunicera bättre och på så sätt underlätta våra liv.

Jana lyckas sammanfatta det absolut viktigaste om kommunikation, vilket ibland kan vara ganska svårt;) på endast 40 minuter.

09.50 – 10.20 Kaffe

Per Holknekt på Mercuri Kongress

Per Holknekt

10.20 – 11.00 Livet, passionen, drogerna och konsten att bygga framgångsrika företag
Lyssna till Per Holknekts dramatiska historia. Per är kanske mest känd som grundaren till klädmärket Odd Molly.

Inför den här programpunkten har vi haft mycket diskussioner då ingen, absolut ingen har varit neutral till att ha med Per. Hur som helst blir det något särskilt tillsammans med Per.

11.00 – 11.10 Minipaus

Robert Karjel på Mercuri Kongress

Robert Karjel

11.10 – 12.00 Projektledning i praktiken
Robert Karjel, överstelöjtnant, helikopterpilot och författare. Här får vi lära oss grunderna i projektledning via en konkret arbetssituation som Robert upplevde i Afghanistan. Robert är på väg att bli nästa internationella thrillersuccé. Han har skrivit miljonkontrakt med jätteförlaget Harper Collins.

Robert tillhör liksom Christer Olsson vår egen topplista av personer som berör vårt allra innersta med hjälp av en fantastisk presentation, otroligt stor kunskap, ett tydligt budskap och 102%ig närvaro.

12.00 – 12.45 Sist men inte minst
Anna sammanfattar dagarna tillsammans med ytterligare en trevlig gäst.

12.45 – 13.30 Gemensam lunch och tack och hej, med förhoppningar om att alla mår bättre än bra. Så ses vi om ett år igen!


Jana Söderberg

Jana Söderberg

Per Holknekt

Per Holknekt

Robert Karjel

Robert Karjel

Stefan Odelberg

Stefan Odelberg

Milad Mohammeadi

M. Mohammeadi

Anna Stadling

Anna Stadling


Hasselbacken-Business-Pleasure

Plats: Hasselbacken Kungliga Djurgården

Maggan Lindgren hälsar välkommen till Business & Pleasure 2015Mercuris Utvecklingsdagar – Business & Pleasure 2015 Scandic Hasselbacken

Pris 9 900:- inkl kunskap och inspiration från otroligt intressanta och kunniga personer, fikapauser, luncher och middag med underhållning.