16-17 maj 2016

Hej och tack återigen för ett par fantastiska dagar tillsammans! Nästa gång blir 8-9 maj 2017 – gör din intresseanmälan här redan nu!

Vi har massor med foton från årets kongress, och vi har valt ut några av de allra bästa. Du hittar dem i bildbläddraren nedan. Vill du se alla bilder finns de på en egen fotosida,

Du kan också kika på en film med en kort sammanfattning från varje talare, den är som en liten Business & Pleasure i sammandrag. Titta, lyssna och minns.

Sist men inte minst, vår egen EM-låt – här är den!

[foogallery id=”3433″]

 


För er som är nyfikna på vad som händer hos oss, skicka i din mailadress så håller vi dig uppdaterad både om nästa Business & Pleasure 8-9 maj 2017 och även våra löpande kompetensutvecklingar.

Hoppas vi hörs och ses! Hälsningar, Ingegerd och Maggan


Program för Mercuris Utvecklingsdagar Business & Pleasure 16 – 17 maj 2016

Business & Pleasure 16-17 maj 2016

Mercuris-utvecklingsdagar-Business-Pleasure-16-17-maj-2016

Till 16 maj är vi klara!

Talare Business Pleasure 2016 Mercuirs utvecklingsdagar

Lisa Ekström, Johan Rheborg, Frida Boisen, Johnny Sundin är bara några av årets föreläsare.

Kunskap Energi Nytänkande Hälsosamheter

Välkommen till två dagars utbildning och insikt inom effektivitet, kommunikation och personlig utveckling, allt presenterat med stort mått av inspiration, humor och omtanke.
Är det här du?
Dina arbetsområden är t ex administration, projektledning, kundservice, samordning och kommunikation. Du vill få aktuell och inspirerande kunskap och en rejäl dos energi.
Det här får du:
Kloka och spännande synvinklar, konkreta redskap för effektivitet och välmående, energi och kraft, presenterat av några Sveriges mest kompetenta personligheter, var och en inom sitt specialområde. Möjlighet ställa frågor till dessa intressanta och kunniga personer.
Två dagar och begränsat deltagarantal
I dagens snabba värld är det otroligt viktigt att hinna landa och processa all information för att det ska ge maximal effekt. Vi rekommenderar att du bor kvar för att hinna smälta och reflektera samt njuta av Business & Pleasure i sin helhet. Vi har begränsat antalet platser till 150, så boka din plats redan nu.
Vi har färgmarkerat de olika inslagen:
  • Gult är energi
  • Grönt är hälsosamheter
  • Blått är kunskap
  • Rött är nytänkande

Program-16-maj

09.00 – 09.30 Morgonkaffe, mingel och registrering
Anna Dyhre på scen Mercuris utevcklingsdagar Business & Pleasure 2016

Anna Dyhre

09.30 – 09.45 Välkommen
Anna Dyhre
, författare, föreläsare och vår uppskattade konferencier, lotsar oss genom dessa dagar med en blandning av kristallklar kompetens och en knivsudd galenskap.

Johnny Sundin talare på Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Johnny Sundin

09.45 – 10.45 Älska det du inte vet – ännu
Den tekniska utvecklingen har gått i rasande fart men vår hjärna ser exakt likadan ut idag som den gjorde för 40 000 år sedan. Det betyder att vår hjärna inte är designad för att hantera informationsöverflöd, oändliga valmöjligheter och ständig uppkoppling. Därför behöver vi nyskapa både arbetsmiljö och vårt sätt att tänka. Johnny Sundin från Tankefabriken hjälper oss på vägen….

10.45 – 11.15 Paus

Frida Boisen

Frida Boisen

11.15 – 12.00 Nu eller aldrig – Bli inspirerad och fylld av aktuell kunskap
De flesta av oss vanliga, något äldre medarbetare i vanliga företag, ligger lite efter, när det gäller den digitala världen. Nu ska vi alla få lära oss av värsta proffset, Frida Boisen. Frida är journalist, författare, och sociala medier-strateg. Idag är hon digital chef på Bonnier Tidskrifter, och syns i TV-rutan så fort det är tal om sociala medier.

12.00 – 12.15  Annas tipshörna för ökad effektivitet och ökat välmående
Anna Dyhre kastar ut 10 konkreta råd för hur man kan öka sin kapacitet.Ta med det som passar just dig!

12.15 – 13.30 Lunch

Lisa Ekström talare på Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Lisa Ekström

13.30 – 15.00 Kommunikation och bemötande 2016Vill du möta dig själv?
Personlig och empatisk telefon-service en utdöende företeelse? Efter att få besked om att väntetiden är 43 minuter så säger telefonrösten ”Du är viktig för oss så vi ber dig stanna kvar och lämna dina synpunkter efter samtalet” Tryck 1… Lisa Ekström med 20 års erfarenhet av att ledarskap inom kundservice och försäljning inspirerar oss till att tänka i nya banor. Lisa kommer att dela med sig av sina egna erfarenheter av att använda kundservice och bemötande som en marknadsföringskanal.

15.00 – 15.30 Kaffe

Maria Strømme talare Mercuris utvecklingsdagar Busines Pleasure 2016

Maria Strømme

15.30 – 16.10 Nanorevolutionen – vart är vi på väg?
Maria Strømme
, professor i Nano-teknologi, uppskattad sommarpratare 2015 och medskapare av det nya materialet Upsalite. Ett ämne alla sa inte kunde framställas, men Maria och hennes team lyckades. Här får vi höra om hur nanoteknologin kommer att förändra vårt sätt att leva hållbart, bättre, och längre, samt en och annan personlig anekdot från hennes spännande yrkesliv.

Colin Moon talare på Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Colin Moon

16.10 – 17.30 Gränslös kommunikation
Lär dig förstå dig själv och andra. Colin Moon belyser hur man kan tänka kring internationella kundkontakter, mångkultur, ledarskap och mycket mer för att lyckas i dagens multikulturella affärsliv. För att kunna förstå kunder och kollegor i andra länder är första steget alltid en ökad självinsikt.

17.30 – 19.00 Tid för reflektion eller erfarenhetsutbyte

19.00 – 22.30 Middag med underhållning

Program-17-maj

Clas Malmström talare Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Clas Malmström

08.30 – 09.45 Hur går det till att må bra, egentligen?
Hälsosamheter med Clas Malmström, läkare som hjälper oss att ta hand om oss själva främst med inriktning på vår tids stora folkhälsoutmaning, mental friskvård. Med tid för frågor sista kvarten.

09.45 – 10.15 Kaffe

Jonas von Essen talare Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Jonas von Essen

10.15 – 10.45 Minnets magi, möt den svenska världsmästaren Jonas von Essen och lär dig många knep för att förbättra minnet. Jonas var som vem som helst som t ex glömde ett och annat namn och så började han träna och är idag tvåfaldig världsmästare i att minnas.

joker10.45 – 11.40 Aktuellt
Här har vi sparat en tom punkt för att vi ska kunna fylla den med något särskilt aktuellt och spännande lite längre fram i vår.

11.40 – 12.00 Minipaus

12.00 – 12.15 Sammanfattning, de tre viktigaste punkterna från var och en av våra talare. Anna Dyhre

Johan Rheborg talare Mercuris utvecklingsdagar Business & Pleasure 2016

Johan Rheborg

12.15 – 12.45 Gran Finale
Sist men inte minst har vi den oerhörda glädjen att få presentera en av Sveriges skarpaste, skickligaste och roligaste profiler. Johan Rheborg, skådespelare, författare och komiker avslutar årets Business & Pleasure.

12.45 – 13.30 Gemensam lunch och tack och hej, med förhoppningar om att alla mår bättre än bra. Så ses vi om ett år igen! Ett år går fort har vi ju lärt oss 🙂

Mercuris-utvecklingsdagar

Kraft, kunskap och inspiration från gräddan av Sveriges kunskapsprofiler, fikapauser, luncher och middag med underhållning.

Plats: Nybyggda Scandic Continental, mitt i Stockholms City

 

bildrad-Business-Pleasure-2016

Maria Strömme, Colin Moon, Jonas von Essen, Clas Malmström. Anna Dyhre är ytterligare några av årets föreläsare.

Med reservation för eventuella ändringar.