Kompetensutveckling för dig som törstar efter kunskap, nya idéer och energi samt är lite sparsmakad vad du lägger din tid på.

Såväl arbetsliv som privatliv snurrar fortare och konkurrensen blir tuffare med 24/7 teknik och globalisering. Vi behöver hela tiden vara på tå i rådande ekonomisk klimat när våra arbetsgivare gör vad de kan, för att få ut så mycket som möjligt av varje anställd. Vi ställs  inför nya utmaningar och behöver ett forum där vi kan tanka hem såväl energi som modern kunskap. Välkommen till detta forum som vi kallar för Business & Pleasure!

Vi lägger ner otroligt mycket tid och kraft på att skapa ett program i världsklass för dig som är kräsen och tidsmedveten. Av de talare vi hade på Business & Pleasure 2013 var inte mindre än tre stycken sommarpratare i P1 under 2013. Det talar för att vi gör ett hyfsat jobb i att redan under hösten pricka in intressanta och nyskapande föreläsare till våra kongresser nästkommande vår.
Vi håller tummarna för att någon eller t o m några föreläsare från från 2014 också blir sommarpratare.

Här kan du läsa några sammanfattningar och reflektioner från Business & Pleasure 2014

Här kan du se några kommentarer och musikklipp från Business & Pleasure 2014

 

Anna-Dyhre-Mercuri-kongress-2

Anna Dyhre

Fredrik-Backman-Mercuri-kongress-2

Fredrik Backman

Aron-Andersson-Mercuri-kongress-2

Aron Andersson

Jacke-Kothbauer-Mercurii-Kongress-2

Jacke Kothbauer

Ari-Riabacke-Mercuri-kongress-2

Ari Riabacke

Mi-Ridell-Mercuri-Kongress

Mi Ridell


Business-&-Pleasure-2014-front

Kompetensutveckling för dig som törstar efter kunskap, nya idéer och energi samt är lite sparsmakad vad du lägger din tid på.

bp-logo-small (1)
12-13 maj  2014

13 föreläsare, 2 dagar, 1 middag, 150 deltagare

Hälsosamheter & hållbarheter, anpassat efter just er som kommer

Vad får du?
En energiboost. Kunskap och inspiration från 13 högintressanta föreläsare på temat hälsosamheter och hållbarheter.

Ett skräddarsytt program där du kan ställa frågor till föreläsarna, direkt när du anmäler dig.

Möjlighet att prata med alla föreläsare då alla stannar kvar en stund efter sitt framträdande och dricker kaffe, alternativt äter lunch eller middag med oss.

Dina arbetsområden är

• Administration   • Kundkommunikation   • Projektledning   • Samordning   • HR   • Ledarskap

Det är bara här och nu…
Vi ser på Business & Pleasure som en installation, det händer bara här och nu. Det finns ingen andra chans att delta i detta smörgåsbord av kunskap och energi. Vi tror att det i dagens snabba värld är än mer viktigt att man hinner landa och processa all information för att det ska ge maximal effekt. Därför håller vi på i två dagar.

Mercuri Kongress curves

Program 12 maj

09.00 – 09.30 Morgonkaffe, mingel och registrering
09.30 – 09.40 Välkommen

Anna Dyhre, Sveriges enda expert på ”Employer Branding” (Att skapa attraktiva arbetsplatser) lotsar oss genom dessa dagar med en varsam och kunnig hand.

Aron-Andersson-Kebnekaise-Mercuri-Kongress-2

Aron Andersson

09.40 – 10.30 Vart är du på väg och är det dit du vill?
Aron Anderson, kanske mest känd just nu för att ha bestigit Kebnekaise med rullstol, berättar om sin resa i livet och sina lärdomar. Nu har han ett nytt galet projekt på gång. Fem goda råd från någon som vet hur man gör för att nå sina mål.

10.30 – 11.20 Om beslutsfattande – och välmående
Varje dag fattar vi från 2 500 upp till 10 000! beslut. Valmöjligheterna är oändliga, informationsmängden enorm och osäkerheten stor. Detta ställer oss inför stora utmaningar i såväl affärsvärlden som i det personliga livet. Så frågan är; hur fattar vi våra beslut och framför allt – hur kan vi göra det bättre? Doktor Ari Riabacke, tar oss med på en oförglömlig resa i beslutsfattandets värld.

11.20 – 11.40 Paus
11.40 – 12.15  Uppkopplad, avkopplad, beslutsfattande, välmående och eller effektiv

Frågor från er alla till panelen som leds av Anna Dyhre. Medverkande Stefan Sauk, Ari Riabacke,
Peter Rejler
,VD och koncernchef för Rejlers AB, och utnämnd till ”Årets hälsobefrämjande chef” 2013, Lena Blixt, hovrättsråd, domare i Svea Hovrätt, m fl.

12.15 – 13.15 Lunch

13.15 – 14.15 Allt du behöver veta om kommunikation

Stefan Sauk, skådespelare, sångare, manusförfattare och media-tränare lär ut ett helt livs erfarenhet om att förmedla ett budskap, så att det kommer igenom bruset och går att lita på.

Mi Ridell hos Mercuri Kongress Business & Pleasure

Mi Ridell

14.15 – 15.15  ”Be a rockstar at work” och ta vara på kundmötet

Mi Ridell om kreativ service. Mi beskrivs ofta som ett Kinderägg, tre önskningar i en! Här kommer Mis bästa tips om hur man kan hantera besvärliga samtalssituationer såväl externt som internt, överträffa kundens förväntningar samtidigt som man känner sig som en rockstar!

15.15 – 15.40 Kaffe
Tomas Danielsson hos Mercuri Kongress

Tomas Danielsson

15.40 – 16.40 Smart och lat – förmågan att vara effektiv

Att hitta lusten, glädjen och energin – även när färre ska göra vad fler har gjort tidigare och ofta lite till. Möt Tomas Danielsson, en av Nordens främsta auktoriteter inom området stress i en alldeles ny, workshop där du får praktisera tre handfasta övningar som hjälper. Tomas kallas ofta ”Stressdoktorn”.

Anna Dyhre, konferencier

Anna Dyhre, konferencier

16.40 – 17.30 Tid till förfogande

Eftersom vi gör programmet i november 2013 och när vi genomför det är det maj 2014 så behöver vi ha en punkt som är fri så att vi har flexibilitet i denna snabba tidsålder.

17.30 – 19.15 Tillfälle att öka oxytocinet och sänka kortisolhalten, eller tid att hänga med alla.

19.15 – 22.30 Kalas, middag och underbar underhållning

Mercuri Kongress curves

Program 13 maj

08.30 – 09.00 God morgon

Tankar om vår omvärld, just nu, från bloggaren och författaren till bästsäljarna ”En man som heter Ove” och ”Min mormor hälsar och säger förlåt”, Fredrik Backman. Ove har nu, i nov 2013, sålt över 500 000 ex bara i Sverige, vilket gör den till den mest sålda boken i Sverige det senaste året.

Robert-Karjel-Mercuri-Kongress-2

Robert Karjel

09.00 – 09.50 Om konsten att hålla sig cool i alla ”väder”

Robert Karjel, överstelöjtnant, helikopterpilot och författare. När allt går fortare och kraven ökar behöver vi vara säkra även i pressade situationer, Här är en mästare i att behålla lugnet under extrem press, men inte nog med det han kan också konsten att lära ut. Roberts bok ”De redan döda” planeras också bli en amerikansk tv-serie med titeln ”The Swede”.

09.50 – 10.20 Kaffe
Jacke-Kothbauer-Mercurii-Kongress-1

Jacke Kothbaue

10.20 – 10.50 Nätsmart

Gör som Jackie Kothbauer säger och bli en stjärna inom digital media. Jackie är författare (Mediababe, Nätsmart), föreläsare och rådgivare till näringslivstoppar, programledare och vanliga människor som vill förändra sina liv. Hon älskar pommes frites, är träningsfreak och resultatet av 4 länder, 3 yrken, 2 städer och 1 önskan.

Mikael-Genberg-Mercuri-Kongress

Mikael Genberg

10.50 – 11.30 Hållbarhet och Hoppfullhet

Mikael Genberg, konstnären, vars projekt att sätta en röd stuga på månen, sakta men säkert rör sig framåt. Han är också pappa till undervattens och trädhotell med utpräglat CSR* tänk och kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att övertyga de mest svårflörtade personer. Mikael driver ett välgörenhetsprojekt på Zanzibar. Vill du vara med och bidra? Vi tänkte bygga ett helt berg på scenen av artiklar som Mikael kan ta med direkt till sitt barnhem. (* Corporate Social Responsibility)

11.30 – 11.40 Paus

11.40 – 12.00 Energi på arbetsplatsen – A wo/man without a tool is a fool. Anna Dyhre sammanfattar med 13 goda råd om hur du ser till att skapa ett arbetsklimat där man behåller talangerna och uträttar små underverk.

Al-Pitcher-Mercuri-Kongress-1

Al Pitcher

12.00 – 12.40 Energy Boost med Al

Al Pitcher, som ursprungligen kommer från Nya Zeeland, och hittade till Norrköping via kärleken, belönades med årets manliga komikerpris 2011.

12.40 – 13.40 Avslutningslunch

 

 

 

 


 

Elite-Marina-Tower

Plats: Elite Marina Tower, Saltsjöqvarn

IMG_8543

Ingegerd och Frank på kontoret

Mercuris utvecklingsdagar    

Business & Pleasure 2014 – Elite Marina Tower 

Pris 9 900:- inkl kunskap och inspiration från 13 kunniga personer,

luncher och middag med underbar underhållning.