Åke Jansson

Åke Jansson, förvaltningschef
Nyköpingshem AB

”Hej Maggan!
Tack själv! Björn och jag återvände till Nyköping lite lyfta av de två dagarna. Extra spännande var det att ha Björn med. Han kommer ifrån och tillhör bygg branschen, en i mina ögon ganska fördomsfull och ”smal” bransch.
Kvällen innan middagen och på vår hemresa pratade vi om sådant som vi aldrig tidigare berört. Integration, värden i livet, viktig kunskap mm mm. Att berätta för någon vad en konferens som denna innehöll är svårt för att ge den rättvisa.
Vad jag kände, tänkte och läser i mina anteckningar ger mig svar på att jag var på rätt konferens. Nu skall jag på ett utvecklingssamtal med en mellan chef. En given fråga jag kommer beröra är mål med jobbet……
Som sagt Maggan, tack för två bra dagar. Hälsa Eva och Ingegerd att vi återkommer gärna nästa år och då skall jag försöka få med mig fler män. Det var kanske det enda som störde mig, att vi var så få män.
Alla ämnen som berördes är sådant som många av oss män är ovana vid att lyssna på i detta forum. Men hamnar man där fångas man av livet, glädjen och lusten som fanns. Ses förhoppningsvis nästa år om inte förr.
Ha en skön sommar…nej jag menade gör dig en skön sommar! ”
Med vänliga hälsningar
Åke Jansson
Förvaltningschef, Nyköpingshem AB


Utvärdering:

Anita Fritzon

Anita Fritzon, Södra Cell

Rekomendation

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Vad tyckte du var bäst?
Mixen i år var perfekt, men om jag måste välja så blir det Leo Razzak

Vad kan vi förbättra?
Saknade en ask med cleanex – ömsom gråt, ömsom skratt!

Kommentarer: 
I år var all time high! En perfekt mix av allvar, nyttigheter och roligheter och tack för musiken på kvällen!!!

/Anita Fritzon, Södra Cell


Ulla Gustafsson

Ulla Gustafsson, Nordisk vindkraft

Rekomendation

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (helt klart!)

Vad tyckte du var bäst?
Mixen av allvar och humor, de otroliga föreläsarna – där ALLA verkligen var bra – och så ni på Mercuri förstås. Guldstjärna till er! J Även underhållningen var toppen, så mycket energi och glädje!

Vad kan vi förbättra?
Kan inte komma på något alls faktiskt, jag är 100% nöjd!

Kommentarer:
Som sagt, TACK och vi ses igen!

/Ulla Gustafsson, Nordisk vindkraft


Mercuris föreläsare sommarpratar!
Till våra stora glädje och oförställda stolthet så vartre av våra föreläsare från 2013 att sommarpratare i P1 samma sommar.
> Katarina Gospic – 26 juni > Leo Razzak – 8 juli > Karin Adelsköld – 14 augusti


Här hittar du bilder och film från Business & Pleasure 2013

Bildspel 1 »    Bildspel 2 »    Bildspel 3 »    Bildspel 4 »    Bildspel 5 »

Några röster från Business & Pleasure 2013


Business Pleasure 2013bp-logo-small (1)

Program för Mercuris Utvecklingsdagar Business & Pleasure 16 – 17 maj 2013

Kompetensutveckling för dig som ständigt törstar efter
utveckling, nya idéer och energi.

Vi firar att vi gör det här för 25:e året! Mycket har ändrats sedan vi startade 1989, men behovet av kvalitativ utveckling och omvärldsorientering, har definitivt ökat.

Såväl arbetsliv som privatliv snurrar fortare och blir tuffare med 24/7 teknik och globalisering. Vi behöver hela tiden vara på tå i rådande ekonomisk klimat när våra arbetsgivare gör vad de kan, för att få ut så mycket som möjligt av varje anställd.

Därför är temat 2013:

Work – Life Balance – för att kunna prestera på topp måste vi vara medvetna om hur vi fyller på vår energikälla, skapar balans och ha ett eget ”recept” för välmående samt goda kunskaper om struktur och planering.

Vi ser på Business & Pleasure som en installation, det händer bara här och nu. Se till att vara med nu, för det finns ingen andra chans att delta i detta smörgåsbord av kunskap och energi, framfört av helt

Dina arbetsområden är

• Service & administration
• Projektledning
• Samordning
• Kundkommunikation
• HR och personalfrågor

Vad får du?

• Ett utvecklande och omhändertagande forum.
• Praktisk kunskap, omvärldsanalys,
personlig utveckling, energi och vitaminer
på temat Work – Life  Balance.
• Tillfälle att få individuella tips från våra kursledare

Det är bara här och nu…
Vi tror att det i dagens snabba värld är än mer viktigt att man hinner landa och processa all information för att det ska ge maximal effekt. Deltagarantalet är därför begränsat och vi håller på i två dagar.

Mercuri Kongress curves

Program 16 maj – Omvärldsorientering, kommunikation, effektivitet & personlig utveckling

09.00 – 09.30 Morgonkaffe, mingel och registrering

Karin Adelsköld, journalist, Mamma till teknikbloggen Lilla Gumman, årets kvinnliga ståuppkomiker 2011, författare till boken Våga stå upp- bli en roligare talare, vår moderator 2013..
Karin kommer även att vara sommarpratare 14 augusti 2013.

Stefan Hyttfors hos Mercuri Kongress

Stefan Hyttfors

09.30 – 10.30 Då, nu och sedan

Stefan Hyttfors, inleder dagen med en för oss skräddarsydd föreläsning. Den börjar 1989, tar oss vidare till vårt spännande nuläge. För att därefter öppna fönstret till en möjlig framtid, t ex framtidens marknadsföring – är det extrem kundservice? Vart kan utvecklingen ha tagit oss om ytterligare 25 år? Stefans förmåga att beskriva utveckling med fokus på beteendeförändringar får de flesta att se på världen med nya ögon!

”Vi lever i en tid präglad av omtumlande generationsskiften; Kvinnor födda på 70-talet tar ledarrollen från manliga 40-talister, digitala affärsmodeller krossar analoga näringskedjor, småskalighet och nätverk utmanar gamla jättar, människor förlorar jobben till maskiner och världsekonomins tillväxt kommer från de vi brukade kalla fattiga. Vad innebär samhällsförändringen och det uppskruvade tempot för företag och individer? Stefan Hyttfors är bland annat grundare av digitala PR-byrån Wenderfalck, entreprenör i hudvårdsbranschen och har tilldelats en rad priser för såväl kundnöjdhet, PR kampanjer som digital marknadsföring.”

10.30 – 11.30 Fyrklövermetoden – Splitterny Workshop med Olof Röhlander

Att leva med och i förändring och göra mesta möjliga av den. ”Att hitta en fyrklöver betyder tur eller lycka. Då blir fråga nummer ett: Var finner du en fyrklöver? Jo, en fyrklöver söker du till att börja med där klöver växer. Fråga nummer två: Vad är skillnaden mellan en treklöver och fyrklöver? Inte mycket, bara ett extra blad, men det är ändå det där extra bladet som skiljer det från hela ängar av treklöver.

Det där lilla extra är det som värdet består i. Låt oss därför skapa vår egen tur, inte i tre, utan i fyra steg, genom fyrklövermetoden! Mål ska vara inspirerande i första hand, realistiska i andra hand.” Olof Röhlander

11.30 – 11.50 Paus
Katarina Gospic

Katarina Gospic, sommarpratare i P1 26/6 2013

11.50 – 12.30  Hur hänger känslor, beslutsfattande, välmående och prestation ihop?

Vardagen kräver mer och mer av oss och någonstans behöver vi hitta energin. Hur hänger känslor, beslutsfattande, välmående, stress och prestation ihop? ”Med bättre kunskap om hur hjärnan fungerar ger vi oss de bästa förutsättningarna att välja rätt!”. Enkla och effektiva recept från läkaren, hjärnforskaren och författaren till boken Välj rätt!: En guide till bra beslut,Katarina Gospic.

”Mitt favoritämne att föreläsa om är, hur känslor, beslutsfattande, känsloreglering, välmående, prestation och hälsa hänger ihop, och jag älskar att föreläsa.” 

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.00 Work – Life Balance

Putte Nelson, pianist och vinnare i körslaget 2012 och Lasse Axelsson, körledare Sjung. nu

Mercuri Kongress Blomrad

Sagt om Business & Pleasure: ”Efter 2 dagar hos er är man uppladdad och inspirerad för att hugga i på jobbet ett helt år framåt – ända fram till nästa kongress!”

14.00 – 14.50 ”Jag höll på att dö”

Pär Johansson, Glada Hudik, har skapat en framgångssaga tillsammans med sitt fantastiska gäng. Parallellt hände dock saker som nästan knäckte honom. Nu aktuell med sin bok berättar han om båda sidorna av myntet. Äntligen får vi veta hur det kom sig att Pärs stol ibland stod alldeles tom.

14.50 – 15.15 Kaffe
David Stiernholm hos Mercuri Kongress

David Stiernholm

15.15 – 16.00 Superstruktur med David Stiernholm

Fyra vägar till högre effektivitet presenterade av Sveriges ende struktör. Men lugn, det är inte så jobbigt som det verkar. Det är roligt och väldigt lärorikt att lyssna på David. Garanterat användbart. Särskilt, om man som han själv säger, faktiskt är lite lat och gärna vill få tid andra saker än att leta efter dokument….

David Stiernholm är civilekonom med 15 års erfarenhet av ledande befattningar, t ex stf VD, projektledare, kvalitets- och IT-chef samt författare till boken ”Superstruktur”

16.00 – 16.40 Alla är vi konstiga i någons ögon!
Så säger Colin Moon, som belyser hur vi ska klara oss till vardags i vår globaliserade affärsvärld. ’Krockarna’ säger Colin, ’är många och små’ och har stor påverkan på vår dagliga kommunikation på den internationella arbetsplatsen.

Malin Hammar hos Mercuri Kongress

Malin Hammar

16.40 – 17.30 Mot alla odds

Malin Hammars osannolika berättelse om hur 30 år utomlands inom den femstjärniga hotellvärlden ledde henne tillbaka till Sverige mot ett alldeles nytt jobb…. Hur gick det till att skaffa en ny karriär vid 50 års ålder? Hennes historia är som en saga, (med många skratt) vilket är något som ligger henne varmt om hjärtat, då hon själv skrivit sagor sedan hon var liten. Malin är med oss under middagen så att vi får tillfälle att lära känna henne ännu bättre.

Malin kom hem till Sverige på hösten 2009 efter att ha har arbetat som försäljnings och marknadschef inom den femstjärniga hotellbranschen över hela världen. Hon har bott i sammanlagt 11 länder och talar 6 språk.

17.30 – 19.15 Tid att gå på Sturebadets Spa* eller bara ”va”

Dessutom finns Carita af Ekenstam ochBirgitta Jansson, två av våra absolut bästa utbildningskonsulter tillgängliga för en privat coachning under båda dagarna. Först till kvarn får först mala…
* Filial finns på Elite Marina Tower

Leo Razzak hos Mercuri Kongress

Leo Razzak

19.15 – 22.30 Jubileums middag med underbar underhållning

 

Mercuri Kongress curves

Program den 17 maj – Personligt bemötande, effektivitet & energi

08.30 – 08.50 God morgon, ”Våga stå upp – bli en roligare talare” med Karin Adelsköld
08.50 – 9.50 Bara jag får en mjuk kudde så ordnar sig resten

Eller CSR* i praktiken. Leo Razzak är social entreprenör och utsedd till årets framtida ledare av Veckans Affärer. ”Känner hälften av topparna i svenskt näringsliv på förnamnsbasis och förändrar fördomar på storföretag på löpande band”.
Sagt om Leo: ”En yngre upplaga av Jan Eliasson med en modern twist!”
* Corporate Social Responsibility

”Jag är ett skilsmässobarn sedan 2000. Jag har flyttat runt en massa eftersom pappa har varit tvungen att bo där jobben funnits. Min mamma har missbrukat under min uppväxt. Vid min sista flytt till Norsborg, Stockholm drogs jag in i destruktiva kretsar. Trots detta har jag alltid älskats för den jag är och inte för vad jag gör, jag är säker på att det har bidragit starkt till den jag är idag!”

Kristel Kopp

Kristel Kopp

09.50 – 10.20 Kaffe
10.20 – 10.50 En bild säger mer än 1000 ord

Bilder, bilder, bilder. Vi lever i ett samhälle som översvämmas av bilder. Facebook backar till förmån för Instagram. Hur gör man för att bilderna ska göra intryck. Här kommer ett gäng enkla, ögonöppnare på hur vi kan skapa bilder som står ut. Christel Kopp, AD och konstnärinna.

10.50 – 11.40 Aktuellt och Spännande i Tiden

Den här punkten vill vi lämna tom till lite längre fram under 2013 för att fylla med ett relevant och spännande innehåll.

Jörgen Oom

Jörgen Oom

11.40 – 12.30 Möten som skapar en positiv chock

Konsument makt 2013, en helt ny verklighet som ställer helt nya krav på bemötande vart vi än går eller arbetar i såväl det verkliga livet som i sociala medier. Om vikten att ta hand om såväl kunder som kolleger. Möt den oefterhärmlige Jörgen Oom och låt dig inspireras!

 12.30 – 13.30 Avslutningslunch

 

 

 


Elite-Marina-Tower

Plats: Elite Marina Tower, Saltsjöqvarn

Mercuris utvecklingsdagar  Business & Pleasure 2013

Pris 9 900:- inkl luncher och
jubileumsmiddag den 16 maj.